Kvinnehelse/ Yoga og helse

Tinnitus og meditasjon

Har du tinnitus, og forsøker å meditere? Da kan det hende du blir forstyrret av lydene i øret. Her er mine beste råd for å få en vellykket meditasjon, selv med øresus og tinnitus.

Tinnitus, den opplevelsen av å høre en vedvarende lyd som ikke kommer fra en ekstern kilde, kan være utfordrende å håndtere, spesielt under meditasjon når du prøver å oppnå indre ro.

Slik demper du tinnitus under meditasjon

1. Velg riktig tid og sted: Prøv å meditere i et rolig rom med minimal bakgrunnsstøy. Velg en tid på dagen når tinnitusen din kanskje er mindre intens.

2. Hvit støy eller beroligende lyder: Noen mennesker finner det nyttig å bruke hvit støy eller beroligende naturlyder som bølgeskvulp eller fuglesang for å maskere tinnitusen. Det finnes apper og nettsider som tilbyr slike lyder.

3. Fokuser på pusten: I stedet for å prøve å ignorere tinnitusen, kan du fokusere på pusten din under meditasjonen. Legg merke til hvordan luften går inn og ut av kroppen din. Dette kan hjelpe deg med å distrahere tankene fra tinnitusen.

4. Lær avspenningsteknikker: Praksis av avspenningsteknikker som progressiv muskelavslapning eller dyp pusting kan bidra til å redusere stress og gjøre tinnitusen mindre fremtredende.

5. Meditasjonsteknikker: Noen meditasjonsteknikker, som mindfulness-meditasjon, innebærer å akseptere og observere sansene dine, inkludert lydene du hører. Prøv å inkludere tinnitusen som en del av meditasjonen din i stedet for å kjempe mot den. Dette kan bidra til å minske følelsen av forstyrrelse.

6. Konsulter en spesialist: Hvis tinnitusen din er alvorlig og vedvarende, kan det være lurt å oppsøke en spesialist som kan hjelpe deg med å finne måter å administrere den på, inkludert tilpassede råd for meditasjon.

Husk at tinnitus kan variere fra person til person, så det som fungerer for en person, fungerer kanskje ikke for en annen. Det kan ta tid og praksis å finne de teknikkene som fungerer best for deg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply