Sunne og skjønne oppskrifter

Tofurøre – eggerøre uten egg

Tofurøre

Tofurøre er kommet for å bli på mitt kjøkken. For alle oss som ønsker å spise mindre animalsk, er denne frokostretten helt perfekt. Den ser ut som, og oppfører seg som, eggerøre. Men uten eggene!

Tofu

Til tofurøre er det smart å bruke fast tofu, slik som denne: https://matlevering.coop.no/meieriprodukter/ost/fersk-ost/anglamark-tofu-250g

Tofu består av soyabønner. Det er en matvare med flere tusen år lang historie. Jeg tviler på om kineserne serverer «eggerøre» av tofu, men det gjør jo ikke noe! For å lage tofu, må soyabønner som bløtlegges, kvernes, siles og kokes. Litt som en ysteprosess, og derfor kalles ofte tofu for soyaost.

Tofu har mange helsebringende egenskaper, og mye skyldes noen naturlige forbindelser som kalles isoflavoner. Disse er kraftige antioksidanter og bidrar til å minimere skader fra molekyler som kalles frie radikaler. De frie radikalene er involvert i både aldring og at vi kan få en rekke kroniske sykdommer. Tofu inneholder også andre aktive planteforbindelser, som saponiner.

Svart salt

For å få smaken av egg i tofurøre, trenger vi smaken av svovel. Og uten egg – hvor finner vi den? Jo, i svart salt, slik som dette: https://www.kinsarvik.no/produkt/cosmoveda-black-salt-100-gr/

Med et dryss av dette saltet, er tofurøren perfekt!

Og her kommer selve oppskriften. Jeg vil for en gangs skyld anbefale deg å skrive den ut, for denne blir du garantert glad i.

Tofurøre

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

En herlig start på dagen - uten egg! Perfekt til deg som vil spise mindre egg, ikke tåler egg, eller må passe kolesterolinntaket.

Ingredients

  • 1 ss olivenolje
  • 250 g fast tofu
  • ½ ts svart salt, eller mer etter smak
  • ¼- ½ ts gurkemeie
  • ¼ ts hvitløkspulver
  • 1 ss soyamelk, usøtet og ikke-smaksatt

Instructions

1

Varm olivenoljen i en panne over middels varme. Mos tofuen rett i pannen med en gaffel. Du kan også smuldre den i pannen med hendene. Ikke gjør det alt for finsmulet! Stek mens du rører, i 3-4 minutter, til vannet fra tofuen stort sett er borte.

2

Tilsett nå svart salt, gurkemeie og hvitløkspulver. Stek og rør hele tiden i ca. 5 minutter.

3

Hell soyamelk i pannen, og rør så det blander seg. Server umiddelbart, for eksempel på ristet brød med skivet avokado, chilisaus, gressløk, dampet grønnkål eller annet du liker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply