Sunne og skjønne oppskrifter

Tropisk kjøleskapsgrøt til frokost

Har du kjøleskapsgrøt på lur om morgenen, kan du spise godt selv om du har det travelt. Kan jeg få friste deg med denne lekre grøten som får solen til å skinne, selv på overskyete dager?

En kjøleskapsgrøt er noe av det enkleste du kan lage. Ha ingrediensene i en bolle, rør om og sett kjølig til dagen etter. Da tykner grøten, og den er klar til å spises. Så enkelt – og så fullt av muligheter!

Du kan nemlig smake til grøten med hva du vil: urter, krydder, nøtter, frø, tørket frukt, fersk frukt og bær, melk av ymse slag. I denne tropiske varianten har jeg valgt kokosmelk nettopp for å få den ekstra tropiske følelsen, i tillegg til ananas, mango og kokosmasse.

Pynt på grøten

Vil du pynte kjøleskapsgrøten, kan du selvsagt gjøre det også – så mye eller lite du vil. Vi spiser med øynene også, så en pen tallerken grøt om morgenen får vekket selv den dorskeste appetitt. Og det vil du ha glede av helt frem til lunsj.

Ingrediensene

Basisen i kjøleskapsgrøten er havregryn og melk. Men du kan bytte ut havregryn med hirseflak, rugflak, hveteflak eller quinoa. Melken kan være kumelk, kokosmelk, mandelmelk, surmelk, yoghurt, kefir…. hva du vil. Den kan også være eplejuice, for eksempel. Alt er lov!

Og om du liker det litt søtt, kan du søte med litt honning, agavesirup eller sukker. Ellers pleier frukten og bærene – enten friske eler tørkede – å gjøre ekstra sødme unødvendig.

Du kan legge til frø og nøtter for krønsj – jeg liker chiafrø for å få grøten tykkere, men solsikkefrø, hampfrø, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø er helt strålende å ha i.

Kald eller varm

Kjøleskapsgrøten nytes gjerne kald – og det sparer deg for mest tid. Men du kan godt varme den opp litt rett før servering, det er ekstra deilig på litt ugne dager!

Under får du min beste tropiske kjøleskapsgrøt. Håper den faller i smak!

Tropisk kjøleskapsgrøt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4,25 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 3
Prep Time: 10 minutter Cooking Time: over natten Total Time: en natt og 10 minutter

Dette er nok til 1 liter, eller ca. 3 frokoster. Smart å lage litt mye på en gang, for da har du frokosten klar på rappen!

Ingredients

  • 3 dl havregryn
  • 0,5 dl chiafrø
  • 1 ss agavesirup - kan sløyfes
  • 1 dl gresk yoghurt naturell
  • 4 dl kokosmelk (ikke på hermetikkboks, bruk kokosmelk i literkartong)
  • 1 dl mango i terninger
  • 1 dl ananasbiter
  • 1 ss kokosmasse
  • 1 ts vaniljesukker - kan sløyfes
  • Pynt: frisk frukt, bær, kokosflak, stjerneanis, urter...

Instructions

1

Bland alle ingrediensene godt.

2

Dekk til og la stå i kjøleskapet i minst 8 timer, gjerne lenger.

3

Server kald eller varm, med eller uten pynt.

4

Grøten holder seg i inntil 5 dager, oppbevart korrekt.

Ønsker du en varm grøt? Hva med denne – havregrøt med chia og tranebær?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply