Kjenner du udon nudler? Japanske smaker er gjerne lettere og lysere i tonen enn andre kjøkkener. Det gjelder også for denne nuddelsalaten, som er enkel å lage og smaker himmelsk.
Jeg var egentlig på jakt etter sobanudler av bokhvete til denne retten, men som det kjente ordtaket sier – nød lærer sulten kvinne å bli kreativ! Og det angret jeg ikke på, for denne salaten ble smaski-smaski.
Udon er, i følge Wikipedia, tykke nudler av hvete som brukes mye i koreansk og japansk mat. Det sies at udon ble importert til Japan fra Korea via Kina i løpet av 500-tallet.
Kok udon al dente
Udon-nudlene serveres oftest i en mild buljongsuppe som toppes med fritert tofu. Men ikke i denne retten, der danner de flotte nudlene basis for en spennende salat. Det er smart å ikke overkoke dem, la nudlene heller beholde litt av tyggemotstanden, den som italienerne kaller «al dente». Følg instruksene på pakken, og slå av 30-45 sekunder på koketiden.
OBS – udonnudlene er laget av hvete – og hvete inneholder gluten. Om du har glutenintolerante å ta hensyn til, er det flott å bytte ut udon med soba. Disse er laget av bokhvete, et gressfrø som ikke inneholder gluten (navnet til tross).
Det passer veldig godt å servere denne vegetariske sommersalaten sammen med egg fried rice – og den oppskriften får du også her på bloggen snart. Det er bare å glede seg!
En enkel og smakfull rett med hint av Japan. Kok nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet og skyll i kaldt vann så kokingen stopper. Tørk de kokte nudlene lett av med kjøkkenpapir. Ha nudlene i en stor bolle og bland med grønnsakene. Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en mindre bolle. Visp godt. Hell dressingen over salaten og pynt med koriander og ristede sesamfrø. Perfekt å servere sammen med egg fried rice!Udon nuddelsalat
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments