Sunne og skjønne oppskrifter

Udon nuddelsalat: Japansk sommermat

udon nuddelsalat i serveringsbolle

Kjenner du udon nudler? Japanske smaker er gjerne lettere og lysere i tonen enn andre kjøkkener. Det gjelder også for denne nuddelsalaten, som er enkel å lage og smaker himmelsk.

Jeg var egentlig på jakt etter sobanudler av bokhvete til denne retten, men som det kjente ordtaket sier – nød lærer sulten kvinne å bli kreativ! Og det angret jeg ikke på, for denne salaten ble smaski-smaski.

Udon er, i følge Wikipedia, tykke nudler av hvete som brukes mye i koreansk og japansk mat. Det sies at udon ble importert til Japan fra Korea via Kina i løpet av 500-tallet.

Kok udon al dente

Udon-nudlene serveres oftest i en mild buljongsuppe som toppes med fritert tofu. Men ikke i denne retten, der danner de flotte nudlene basis for en spennende salat. Det er smart å ikke overkoke dem, la nudlene heller beholde litt av tyggemotstanden, den som italienerne kaller «al dente». Følg instruksene på pakken, og slå av 30-45 sekunder på koketiden.

OBS – udonnudlene er laget av hvete – og hvete inneholder gluten. Om du har glutenintolerante å ta hensyn til, er det flott å bytte ut udon med soba. Disse er laget av bokhvete, et gressfrø som ikke inneholder gluten (navnet til tross).

Det passer veldig godt å servere denne vegetariske sommersalaten sammen med egg fried rice – og den oppskriften får du også her på bloggen snart. Det er bare å glede seg!

Udon nuddelsalat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4 porsjoner
Total Time: 40 min

En enkel og smakfull rett med hint av Japan.

Ingredients

  • 400 g udon nudler
  • 250 g gulrot, revet
  • 3,5 dl edamamebønner uten skall, tinte
  • 1 agurk i tynne skiver
  • 1 pakke sukkererter, forvellet og kuttet på skrå
  • 0,5 liten rødkål, finkuttet
  • 3 stengler vårløk, kuttet på skrå
  • 2 ts sesamfrø, ristet i tørr stekepanne, til pynt
  • 0,5 potte koriander, til pynt
  • Sort pepper
  • Soyadressing:
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik
  • 1 dl granateplejuice
  • 1/2 ts sukker
  • 1-2 ts chilipulver, eller mer
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1,5 ss sesamolje
  • 3 ss rapsolje

Instructions

1

Kok nudlene som anvist på pakken. Hell av vannet og skyll i kaldt vann så kokingen stopper. Tørk de kokte nudlene lett av med kjøkkenpapir.

2

Ha nudlene i en stor bolle og bland med grønnsakene.

3

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen i en mindre bolle. Visp godt. Hell dressingen over salaten og pynt med koriander og ristede sesamfrø.

Notes

Perfekt å servere sammen med egg fried rice!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply