Sunne og skjønne oppskrifter

Urtesalt med gressløkblomster

Innimellom smaker det ekstra godt med urtesalt. Men har du forsøkt å lage ditt eget, med tørkede gressløkblomster?

Når gressløken får noen uker på seg, begynner den å blomstre. En vakker, syrinfarget blomst åpenbarer seg. Den minner kanskje litt om rødkløver, men smaken er frisk og «løkete», om man kan si det slik.

Jeg syns gressløkblomstene pynter opp i enhver salat eller som dekor på en eggerøre. Men det er jo bare når de er friske. Så derfor kan det være hyggelig å ta vare på gressløkblomstene som et vakkert innslag på festbordet – i form av urtesalt med gressløkblomster.

Urtesalt

Et urtesalt er enda mer smakfullt enn vanlig salt, fordi det er tilsatt urter med kraftig smak. Når du skal lage ditt eget urtesalt, er det viktig å bruke helt tørre urter. Ellers får du klumper, og du kan risikere mugg.

Når det kommer til va slags salt du skal bruke, så er det litt opp til deg og hva du skal bruke det til. Svært grovt salt kan passe til en kvern (og da kommer urtene fint frem), mens flaksalt og finere salt kanskje er mer anvendelig.

Uansett om du går for fint eller grovt, havsalt eller mineralsalt, så vit at salt er salt, og at vi ikke trenger store mengder i kosten – til tross for den gode urtesmaken!

Slik tørker du gressløkblomster

Klipp gressløkblomstene av stilkene. Skyll dem godt og tørk dem med et kjøkkenpapir. Legg dem så på et brett med gas eller kjøkkenpapir over. La blomstene tørke i det tørreste stedet i huset, i romtemperatur i flere dager, til de er fnugglette.

Du kan også tørke dem i en dehydrator på lav varme, les instruksene for din maskin. Vi ønsker å bevare lillafargen og smaken!

Oppskriften

Når gressløkblomstene er tørre, kan du nappe dem fra hverandre i mindre biter. Bruk 1 kopp tørkede blomster til 1 kopp salt. Ha over i et tett glass med lokk. Nyt!

Tips

Du kan bytte ut gressløkblomster med andre tørkede blomster eller urter, bruk gjerne en blanding! Lavendel og mynte er godt sommersalt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply