Sunne og skjønne oppskrifter

Nice cream til 17. mai – vegansk!

Lag din egen veganske nice cream til 17. mai! Enkelt, superdigg og faktisk også supersunt. Så her kan du nyte mange porsjoner med ren samvittighet.

Banan er gjerne basisen i en nice cream, men etter hvert som konseptet har fått utvikle seg, betyr begrepet nå enhver fruktbasert, vegansk, meierifri godbit uten kunstige smaker, farger, konserveringsmidler eller tilsatt sukker.

Nice cream er et sunt, bananbasert alternativ til iskrem, som tilfeldigvis også er deilig og superenkelt og raskt å lage. De er gjerne lavkalori, fettfattige og fullpakket med næringsstoffer.

Og det beste er: Ingen iskremmaskin trengs til nice cream!

Banan nice cream med en ingrediens – 1 porsjon

Den enkleste av alle oppskriftene på nice cream er banan – og bare det.

Ha bitene av en dypfryst banan* i en blender eller food processor med kniv, og svosj til du har en softisliknende krem. Skrap ned med slikkepott fra sidene underveis. Spis isen som den er, eller frys igjen så du kan forme kuler av den. Superenkelt!

Jordbær nice cream med fire ingredienser – 2-3 porsjoner

Du trenger:

  • 300 g jordbær, dypfryste*
  • 1 middels stor, moden banan i biter, dypfryste*
  • 1 klype salt
  • 1,5-2 dl (plantebasert) melk

Ha frukt og bær i en blender eller food processor med kniv, og svosj til du har en smuldrete masse. Skrap ned fra veggene med slikkepott underveis. Tilsett salt og melk og svosj videre til du har en softisliknende krem. Spis isen som den er, eller frys igjen så du kan forme kuler av den.

Mango nice cream med fore ingredienser – 2-3 porsjoner
  • 300 g mangobiter, dypfryst*
  • 1 middels stor, moden banan i biter, dypfryste*
  • 1 klype salt
  • 1,5-2 dl (plantebasert) melk

Ha frukten i en blender eller food processor med kniv, og svosj til du har en smuldrete masse. Skrap ned fra veggene med slikkepott underveis. Tilsett salt og melk og svosj videre til du har en softisliknende krem. Spis isen som den er, eller frys igjen så du kan forme kuler av den.

*Tips

Det tar ca. 2-4 timer å fryse frukt og bær, om du ikke allerede har fryste bananer, frukt og bær. Kutt dem opp i 1 cm biter og legg dem i ett lag på et brett før du setter dem i fryseren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply