Sunne og skjønne oppskrifter

Vegansk panna cotta med mangokrem

Denne varianten av en klassisk panna cotta ble til en dag da vi skulle ha besøk. Nå på sommeren syns jeg frisk frukt er det aller beste, og sammen med kokosmelken får denne desserten et tropisk preg. Fint for oss som ferierer hjemme, og ikke er i sydligere strøk!

Du kan glede deg til rene, friske smaker i denne veganske kokospannacottaen, toppet med mangokrem. Denne desserten er ikke bare delikat og smakfull, men også en næringsrik glede som passer for veganere, og er både halal og kosher. Les videre for å lære om næringsstoffene i råvarene, fordelene ved å unngå gelatin, og de helsemessige fordelene ved mango og MCT-fett.

Kokosmelk

  • Kokosmelk er rik på MCT-fett (mellomlange triglyserider), som er kjent for å bli raskt omdannet til energi i kroppen. Dette kan bidra til økt energi, bedre fettforbrenning og redusert fettlagring. MCT-fett ser også ut til å kunne støtte hjernens funksjon og kan være spesielt nyttig for personer med kognitiv svikt.
  • Den inneholder også viktige mineraler som kalium (for blodtrykket), magnesium (for skjelett og mot kramper), og fosfor (for skjelett og tenner).

Agar agar

  • Agar agar er et vegansk alternativ til gelatin, laget av rødalger. Det er rikt på fiber og bidrar til en følelse av metthet. Det kan også hjelpe deg ned i vekt.
  • Fordi det ikke er animalsk, er det også egnet for både halal- og kosher-dietter.

Mango

  • Mango er en utmerket kilde til vitamin C, som styrker immunforsvaret og fremmer sunn hud.
  • Den inneholder også vitamin A i form av betakaroten, som er viktig for synet, og fiber, som bidrar til god fordøyelse.

PS – du må veldig gjerne bytte ut mangoen med jordbær, blåbær, solbær eller andre norske bær og frukter som er i sesong nå. Det blir også kjempedeilig!

Hvorfor unngå gelatin i panna cotta?

Gelatin er ofte laget av kollagen fra skjelettet til slaktedyr, noe som gjør det uegnet for veganere, samt personer som følger halal- eller kosher-dietter. Agar agar, derimot, er laget av alger og er et perfekt vegansk alternativ. Det gir samme gelélignende konsistens uten noen etiske eller religiøse konflikter.

Vegansk panna cotta med mangokrem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Dessert
By Gunn Helene Arsky Serves: 4

Ingredients

  • Panna cotta:
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 1/2 ts agar agar
  • Mangokrem:
  • 1 liten mango
  • 1-2 ss limejuice
  • 1 ts agavesirup

Instructions

1

Panna cotta:

2

Kok opp kokosmelk, sukker, vaniljeekstrakt og agar agar til det bobler.

3

Skru ned varmen og la det småkoke i 3-4 minutter, eller til det tykner litt.

4

Hell pannacottaen i fire former. La stå på benken til romtemperatur, dekk til og sett i kjøleskap i minst 3 timer eller over natten, så de stivner.

5

Mangokrem:

6

Mos mango sammen med limejuice og agavesirup.

7

Fordel kremen oppå kokospannacottaen.

8

Pynt gjerne med friske urter, spiselige blomster eller et dryss kokos.

Notes

For en ekstra fin touch, kan du pynte med friske urter som mynte eller sitronmelisse. Spiselige blomster (usprøytede) kan være rose, lavendel, sjasmin, stemorsblomst eller ringblomst. Prøv også et dryss av tørristede kokosflak for ekstra tekstur.

Denne veganske kokospannacottaen med mangokrem er ikke bare en visuell glede, men også en smakfull og næringsrik dessert. Med friske ingredienser og helsefremmende egenskaper, er det en perfekt avslutning på et måltid for alle anledninger. Meld deg på nyhetsbrevet for flere deilige oppskrifter du enkelt lager!

Gunn Helene

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply