Proteinrik granola er min nye favoritt. For visste du at du kan få rikelig med protein fra planteriket – uten å ty til kjøtt eller egg? Mange tror at vegetarkost er ensbetydende med grønnsaker og lite metthetsfølelse. Sannheten er at bønner, linser, nøtter og korn kan gi deg all den næringen du trenger – med masse smak på kjøpet.
Hvordan kan vi bruke plantebasert mat til å gi kroppen byggesteinene den trenger, samtidig som vi nyter maten og føler oss mette?
Proteiner fra planter – gode for deg, gode for kloden
Både helsemyndighetene og nyere forskning peker på at et kosthold rikt på plantebaserte proteiner er bra for oss. Det kan være med på å forebygge livsstilssykdommer som hjerte- og karsykdommer og type 2-diabetes. Nøtter og frø, som valnøtter og gresskarfrø, er ikke bare gode kilder til protein, men inneholder også sunne fettsyrer som styrker hjertet og hjernen. Linfrømel er rikt på fiber og omega-3, mens havre bidrar med betaglukaner som kan senke kolesterolet.
Serveringsforslag
Nyt en porsjon proteinrik granola med hjemmelaget yoghurt og friske bær eller dryss den over smoothie bowls. Du kan også servere med plantemelk, eller spis den rett fra boksen som snacks. Den kan også blandes med tørket frukt som rosiner eller aprikoser for litt ekstra sødme.
Variasjoner på proteinrik granola
Bytt ut valnøtter med mandler eller hasselnøtter, eller tilsett en neve kokosflak før steking for en tropisk vri. Du kan også bruke chiafrø eller solsikkefrø for enda flere næringsrike ingredienser.
Å velge plantebasert er ikke bare et valg for helsen din. Det er også en måte å ta vare på miljøet og gi kroppen det den trenger. Kanskje blir denne granolaen en ny favoritt på frokostbordet ditt?




*
Denne hjemmelagde granolaen er perfekt til frokost eller som en sunn snacks. Den er full av plantebaserte proteiner, sunne fettsyrer og fiber – en deilig måte å starte dagen på! Du gjør enkelt oppskriften vegetarisk eller vegansk. Forvarm ovnen til 165 grader over- og undervarme. Bland sammen havre, valnøtter, gresskarfrø, linfrømel, proteinpulver, kanel og salt i en stor bolle. Tilsett honning eller lønnesirup og olivenolje, og rør godt slik at alt blir jevnt dekket. Fordel blandingen i et jevnt lag på en papirkledt stekeplate. Stek i ca. 30 minutter til granolaen er gylden. Begynn å se på fargen etter 20 minutter for å unngå at den svir seg. La avkjøles helt før servering.Sprø, proteinrik granola - vegansk eller vegetarisk
Ingredients
Instructions
No Comments