Innimellom er det godt å kose seg med noe som er supersunt. Hæ? Ja, det var det jeg sa! Disse veganske cookiene er 100 % sunne, 100 % digge og fylt med 100 % god samvittighet! |
Mange anser bananen som en svært søt og fet frukt, noe som har gjort at mange holder seg unna denne unike frukten. Men om vi går bananen etter i sømmene, ser vi raskt at den ikke akkurat er noen fettbombe – en gjennomsnittlig stor banan inneholder mindre enn et halvt gram fett.Og dette fettet inneholder sunne plantesteroler, stoffer vi har nytte av. Sukkeret i modne bananer forekommer i tre varianter, sukrose, fruktose og glukose. I modne bananer er søtsmaken fremtredende, men det er på ingen måte rent sukker – det er for eksempel nesten 80 % vann i bananen. I mine veganske cookies får du dermed det beste fra bananen i kombinasjon med det beste fra havren og sjokoladen. Havregrynene er rike på nyttig fiber som både fiksr fordøyelsen, kolesterolet og metter godt.dermed Sjokoladen er rik på antioksidanter og stoffer som får humøret opp – samtidig som det er lite nok av den i oppskriften til å ikke by på overflødige kalorier eller sukker. Veganske banancookies med 3 ingredienser 2,5 dl havregryn (gjerne glutenfrie) 2 overmodne bananer 2 ss grovkuttet vegansk 70 % sjokolade Ev. i tillegg: 1/2 ts kanel og 1/4 ts salt (dette kan sløyfes) Fremgangsmåte Forvarm stekeovnen til 175 grader. Mos bananene i en bolle med en gaffel. Tilsett havregryn og sjokolade, ev. også kanel og salt. Rør godt og sett deigen kjølig, tildekket, til den er formbar. Del deigen i 12 deler og sett på et bakepapirkledt stekebrett. Stek i 20 minutter. Avkjøl på rist. Veganske cookies er ikke så søte og sprø som de du er vant til fra butikken – men desto søtere og mykere for samvittigheten! |
No Comments