Kvinnehelse/ Yoga og helse

Yoga gjør deg mer fornøyd med kroppen

Yoga kvinne utendørs på matte på plen


Mange normalvektige kvinner ønsker å slanke seg, selv om de ikke trenger det. Hvorfor er det sånn? Er de ikke fornøyd med det de ser i speilet?

Hvordan vi oppfatter oss selv når det gjelder kroppsvekten handler mye om hvorvidt vi er fornøyd med den kroppen vi har. I Australia satte en gruppe forskere lys på sammenhengen mellom å praktisere yoga og meditasjon, og hvor fornøyd kvinner var med kroppen sin. De ville også se på sammenhengene mellom det å gå på slankekur, og yoga/meditasjon.

Stor studie på yoga og kvinner

Hele 8009 kvinner i alderen 34-39 år deltok i studien, som er en understudie av paraplystudien Australian Longitudinal Study on Women’s Health. Av alle kvinnene var det 1864 som praktiserte yoga. Forskerne fant at 49 % av de 8009 kvinnene var overvektige eller fete. Men kanskje mer overraskende var at 65 % av kvinnene som hadde en normal kroppsvekt for høyde, ønsket å gå ned i vekt. Blant de overvektige var dette tallet ikke uventet høyere, hele 95 %.

Forskerne fant at de vanligste måtene å kontrollere vekten på, var trening, reduksjon i måltiddstørrelsen og redusere på inntaket av fett eller sukker.

Yoga gjør noe med kroppsoppfatningen hos normalvektige

De normalvektige kvinnene som praktiserte yoga og meditasjon, var i mindre grad misfornøyd med kroppsvekten og kroppsfasongen sin. Alle som drev med yoga og meditasjon hadde større sannsynlighet for å trene og spise et lavglykemisk kosthold. Overvektige kvinner som praktiserte yoga og meditasjon fastet i større grad, i tillegg til at de røyket for å gå ned i vekt.

Konklusjon

Forskerne fant at normalvektige kvinner som praktiserte yoga og/eller meditasjon av og til eller regelmessig, var mer fornøyd med kroppsvekten og fasongen enn de som ikke praktiserte yoga.

Her kan du lese mer om yoga og fordøyelseshelse.

Vil du prøve en liten yogasesjon? Her er link til en halv times yogavideo – helt gratis!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply