Yoga og helse

Yoga School Dropout av Lucy Edge

Bokomslag Yoga School Dropout

Om du bare skal lese en morsom bok om yoga i år, må det bli Yoga School Dropout! Slett ikke en ny bok, men å, så verdt å lese.

Selv oppdaget jeg denne boken tidlig i min yogakarriere, og slukte den fra perm til perm. Boken er en virkelig morsom reiseskildring fra en fantastisk reiseskribent. Lucy Edge forteller historien om sin personlige søken etter ro i sjelen og yogakroppens myke fleksibilitet gjennom diverse besøk på ashrams (yogasentre) og ulike guruer i India.

Fra business til meningen med livet

Bakgrunnen til Lucy var mye som min egen – en businessdame som gradvis får nok av maset, jaget og hamsterhjulet. Etter over et tiår brukt på å arbeide og drikke for mye i reklameverdenen bestemmer Lucy seg for å forlate byen. Hun ønsker seg et mer åndelig, og vel, mer meningsfullt liv. Og på veien var det vel ikke noe i veien for å få en vakrere og mer smidig kropp?

Vi følger Lucy fra sted til sted og lurer på om hun kommer hjem seende ut som Christy Turlington, fylt av buddhistisk ro i sjelen? Eller vil noe mye morsommere, interessant og komplisert skje? Kan Lucy bli forelsket i et sted og dets folk?

Boken som betyr mer ettersom tiden går

Da jeg leste boken, var fortsatt yoga ganske nytt for meg, og navnene på både yogastilene og de ulike guruene var fremmede. Nå har jeg praktisert de fleste yogastilene det er snakk om i boken, og jeg har faktisk også vært så heldig å ha studert hos flere av de store guruene. Så denne boken betyr mer for meg for hvert år som går!

Kort oppsummert: En guddommelig komedie om den vestlige besettelsen med livets dypere mening, et gedigent yogaeksperiment og et kjærlighetsbrev til India. Dette er en veldig morsom bok fra en flott reiseskribent.

Du finner den på www.bokkilden.no, for eksempel. Super gave til deg selv!

Lucy Edge: Yoga School Dropout. Ebury Publishing 2006. Språk: Engelsk. ISBN: 9780091899233

Og PS – oppfølgerne heter The Handbag and Wellies Yoga Club og Down Dog Billionaire. Supre, de også 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply