MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Yoghurtbark med tørket frukt og nøtter

Yoghurtbark biter på fjøl

Har du hørt om yoghurtbark? Innimellom er det godt med noe kaldt å kose seg med, selv midtvinters. Denne yoghurtbarken er superenkel å lage, smaker fantastisk og kan varieres i det uendelige. Og så er den sunn!

I USA er det veldig populært med sjokoladebark – smeltet sjokolade med diverse toppinger, som marshmallows, nonstop osv. Så kom den sunnere varianten av sjokoladebark, som minner mer om franskmennenes mendiants – sjokolade toppet med tørket frukt og nøtter.

Men vi tar det enda et skritt videre! Her får du yoghurtbark. Cluet for å få toppingen til å sitte fast, er å fryse herligheten. Så kan du ta frem en bit eller to, når du blir litt småfysen. Med god samvittighet!

Yoghurtbark med tørket frukt og nøtter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene Arsky Porsjoner:: 16
Prep Time: 5 minutter Matlagingstid: 2 timer

Enkelt og greit - og med tusen variasjonsmuligheter. Velg din favorittyoghurt (naturell eller med smak, av kumelk eller alternativer) og topp med dine favoritt tørkede frukter og/eller nøtter.

Ingredienser

  • 7 dl yoghgurt naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss honning
  • 50 g gule rosiner
  • 50 g gojibær
  • 50 g hasselnøtter

Slik gjør du

1

Rør sammen yoghurt, vaniljesukker og honning i en bolle. (Om du bruker en smaksatt yoghurt, dropper du vanilje og honning).

2

Dekk en stor form (minst 20 x 30 cm) med bakepapir, godt oppover kantene.

3

Hell yoghurten i formen, spre den jevnt og tynt utover.

4

Topp med nøtter og tørket frukt.

5

Dekk til med folie og sett i fryseren i minst to timer, eller til yoghurtbarken er stivnet.

6

Løft yoghurtbarken ut av formen ved hjelp av papiret.

7

Brekk barken i biter og ha dem i en mindre boks.

8

Oppbevar yoghurtbarken i fryseren og ta ut det du skal spise idet du skal spise det!

Vil du prøve en annen god dessert? Hva med disse eplerosene av butterdeig?

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar