Sunne og skjønne oppskrifter

Yoghurtbark med tørket frukt og nøtter

Yoghurtbark biter på fjøl

Har du hørt om yoghurtbark? Innimellom er det godt med noe kaldt å kose seg med, selv midtvinters. Denne yoghurtbarken er superenkel å lage, smaker fantastisk og kan varieres i det uendelige. Og så er den sunn!

I USA er det veldig populært med sjokoladebark – smeltet sjokolade med diverse toppinger, som marshmallows, nonstop osv. Så kom den sunnere varianten av sjokoladebark, som minner mer om franskmennenes mendiants – sjokolade toppet med tørket frukt og nøtter.

Men vi tar det enda et skritt videre! Her får du yoghurtbark. Cluet for å få toppingen til å sitte fast, er å fryse herligheten. Så kan du ta frem en bit eller to, når du blir litt småfysen. Med god samvittighet!

Yoghurtbark med tørket frukt og nøtter

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 16
Prep Time: 5 minutter Cooking Time: 2 timer

Enkelt og greit - og med tusen variasjonsmuligheter. Velg din favorittyoghurt (naturell eller med smak, av kumelk eller alternativer) og topp med dine favoritt tørkede frukter og/eller nøtter.

Ingredients

  • 7 dl yoghgurt naturell
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss honning
  • 50 g gule rosiner
  • 50 g gojibær
  • 50 g hasselnøtter

Instructions

1

Rør sammen yoghurt, vaniljesukker og honning i en bolle. (Om du bruker en smaksatt yoghurt, dropper du vanilje og honning).

2

Dekk en stor form (minst 20 x 30 cm) med bakepapir, godt oppover kantene.

3

Hell yoghurten i formen, spre den jevnt og tynt utover.

4

Topp med nøtter og tørket frukt.

5

Dekk til med folie og sett i fryseren i minst to timer, eller til yoghurtbarken er stivnet.

6

Løft yoghurtbarken ut av formen ved hjelp av papiret.

7

Brekk barken i biter og ha dem i en mindre boks.

8

Oppbevar yoghurtbarken i fryseren og ta ut det du skal spise idet du skal spise det!

Vil du prøve en annen god dessert? Hva med disse eplerosene av butterdeig?

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar