Sunne og skjønne oppskrifter

Marmelade av kumquat

Vi  kjøpte oss en kumquat – et lite tre – i sommer, fylt med friske, fine og C-vitaminrike frukter.

Kumquaten er den eneste sitrusfrukten der skallet er søtt, mens fruktkjøttet er bittert. Så for å nyte denne lille lekkerbiskenen, må du for all del ikke skrelle den! Jeg lagde en deilig marmelade som jeg serverte til en (grov) brownie som dessert på hytta. Den falt i smak!

Marmelade av kumquat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 4
Prep Time: 10 minutter Cooking Time: 15 minutter Total Time: 25 minutter

Husk å skrubbe kumquatene godt før du bruker dem. Denne smaker nydelig til brownies...!

Ingredients

  • 10-12 stk kumquat
  • 50 g sukker
  • 1 dl vann
  • ½ vaniljestang, utskrapt

Instructions

1

Vask kumquatene og kutt dem i tynne skiver - med skallet på!

2

Fjern evt steiner om du vil.

3

Ha kumquat, sukker og vann i en liten gryte.

4

Kok opp og la småkoke uten lokk til det tykner noe.

5

Ha i vaniljen og vaniljestangen og kok videre i noen minutter til.

6

Fjern vaniljestangen før servering.

Litt om vitamin C

Vitamin C beskytter fettet i celleoverflaten mot skadelig nedbrytning fra frie radikaler. Det skyldes at vitamin C også er en kraftig antioksidant. Vitamin C kan også uskadeliggjøre kreftfremkallende stoffer. Immunforsvaret styrkes dersom det er vitamin C nok i kroppen, noe som har gitt dette vitaminet kallenavnet forkjølelsesvitaminet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply